Välkomna till sidan om graviditeten med 'Mini'.

Detta är min andra graviditet och här kommer jag (Malin) att skriva lite som dagbok för vad som händer.

Om du är nyfiken på vad som händer i just din graviditet, vill räkna ut vilken vecka du är i eller liknande, kan du kika in på: familjeliv.se, och läsa mer, finns massor av kul info där!! Lycka till med din graviditet!!

 

Månad:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Min sista mens första dag var den 19 Oktober 2004.

 

  1:a månaden
Tis 2/11-04 - Ons 1/12 -04
 

V.4+5 söndag morgon och testar ett positivt gravtest, de är svagt, men ändock positivt :) så klart vi blir jätte glada. Lilla Alice ska få ett syskon!
V.5+0 ÅNEJ!! jag blöder, inte så mycket... och inte ont, men de oroar mig enormt mycket... vad ska jag göra, vill ju inte förlora de lilla livet heller.
v.6 ringer till Gyn som säger att jag ska gå och ta blodprov, eftersom de är lite tidigt att se på Ul redan nu hur de lilla livet i min mage mår, så först så ska jag ta två blodprov som sedan ska se om gravhormonet stiger eller sjunker.
Någon dag senare får jag ännu en blödning, vilket gör att jag gruvar mig hemskt mycket. Tommy säger inte mycket, om varket eller, eftersom de visade så svagt positivt så vill han inte ta ut nått i förskott säger han, men de spelar mig ingen roll. jag mår inte bättre av att han inget säger. men får avvakta och se hur de går på gyn. V.5+6 tar de sista blodprovet så nu gäller de bara att avvakta och se vad de blir för resultat... har hormonet stigit eller sjunkit??
När de vet de och med hjälp av VUL så ska vi få reda på om de bor en liten i min mage eller inte... Ska Alice få sitt syskon??
Massor av funderingar vimlar runt i mitt huvud nu, hur ska de gå hur ska de gå??
Har börjat att smått må illa med, men om de beror på graviditeten eller på grund av att jag oroar mig så mycket kan jag ju inte veta säkert...

V.6+1, ja har alltså påbörjat 7e veckan, om jag fortfarande är gravid!???
Idag är de dax för att få reda på sanningen... ska på GYN och är så nervös innan så tycker tiden tar extremt lång tid innan vi ska va där, Alice härjar på som vanligt och tur är nog de så jag har nått att sysselsätta mig med. 1dec är de idag med.
Väl på Gyn så berättar hon, sköterskan, att proverna som de tog ser bra ut, och gravhormonet har gått upp bra i blodet, så jag är med nästan all säkerhet gravid, så nu ska jag bara göra ett vul, går in och träffar en manlig läkare som undersöker med vul och ser de lilla livet... men han ser förutom de lilla livet som rör sig i min mage. för stort är de inte. Men han ser två fostersäckar!?
2st!?? hur ska de gå om de är tvillingar? nu börjar många andra funderingar istället att ta form, men han ser bara ett foster ännu.Jag får en ny tid och ska komma tillbax om 2veckor för att kontrollera hur de är, och om de är en eller två små som bor i min mage... men nu vet vi med all säkerhet att jag är med barn.
Alice ska få ett syskon i sommar... är beräknad om allt går som de ska till den 26e Juli, men ja de kan ju ändras efter de 'riktiga' UL som är runt vecka 18 nån gång...
och dit är de just nu väldigt länge kvar känns de som.
Nu ska vi hem och vänta ut tiden 2veckor tills näst UL så att vi vet hur många liv de är.

 

  2:a månaden
Tors 2/12-04 - Fre 31/12-04 
 

Idag är de den 9dev och Alice fyller 1år, lillskruttan har blivit stor, och idag är de också  inskrivning på MVC.
Inskrivning ja, undrar hur de kommer gå, Alice farmor ska med och ta hand om Alice undertiden, Tommy jobbar, han var ju med på inskrivningen med Alice... men inte denna gången.

De gick jätte bra, vi pratade en himla massa och hon skrev en massa anteckningar, men fick värdens underligaste fråga...
Bm tittade på mig och frågade allvarligt: 'Är du säker på att du fått barn för ett år sedan?'
Ehhh?? vad svarar man på en sån sak... hmm jag kanske har drömt de? Nej hur dum får man bli, de är klart att jag är säker... Alice sprang omkring där ute i väntrummet och stojade och hade sig, lekte med leksakerna och så... ett par gånger kom hon in till oss och kollade var jag var för säkerhets skull eller nått, mamma mamma ropade hon, och ändå frågar människan om jag är säker!?
Man får höra mycket skumt...

Idag är de dax för Gyn undersökningen igen, de har gått 2veckor drygt sedan vi var där sist...
De sa ju säkert ett barn sist, kanske två ingen kunde säga säkert... är de en eller är de två??
De är stora frågan de... en eller två, usch vad jag är nervös... :/  Tommy säger fortfarande inte så mycket.
Alice får vara hos sin mormor på jobbet undertiden, så att vi får gå dit själva.
Väl där så träffar vi en ny läkare, eller ny, men inte samma som förra gången... hon är inte alls lika bra... ar hört innan att hon ska vara så bra, men jag upplever henne som stressad och inte alls bra.
Kändes lite tråkigt, men men... Går väl inte att göra så mycket åt antar jag.
Är i v.9 (8+3), och de är bara ett barn, Bara och Bara!? men de är ett och de känns faktiskt skönt. de räcker i alla fall till åt oss ;)
Hade blivit intensivt med två... men hade de ändå blivit två så hade vi älskat dem lika mycket för de, men ett räcker gott och väl...
Alice ska bli storasyster i Juli :) åt en liten syster eller bror...

Dax att förbereda lite inför julen, Slå in julklappar och så...
tiden rinner iväg fort, men jag är hemskt illamående :( de är inte alls kul, men vad gör man??
Försöker med de mesta, men inget hjälper.
Har provat färsk ingefära, både kokat te och lagt skivor på tungan, men de hjälper inte alls, blir snarare ännu värre.
Postafen, sånna där åksjukepiller, men de hjälper inte heller, och man blir så hemskt trött så man nästan somnar av de och kan sova hur mycket och länge som helst.
Frukt, isglass, skorpor, kex, lite mat och ofta, kokt mat, ja de mesta men illamåendet vill inte ge med sig i alla fall...
är väll bara att hoppas de blir bättre... Hur ska de går, Jul och jag mår så här illa!?
Hittar i alla fall nått som hjälper för stunden, och de är IS, vanliga isbitar, men de kan man ju inte äta jämt... eller kan man!?
Hur som helst de är bara att börja knapra isbitar för de lindrar alla fall för stunden... tur jag har Alice som sysselsätter mig om agarna så de åtminstone går snabbt i väntan på att de första 12veckorna ska ge med sig och förhoppningsvis illamåendet med!

Julen förflyter, vii firar hemma hos mina föräldrar, äter en massa god mat vilket fungerar ganska hyfsat trotts illamående... Alice får på tok för mycket leksaker... eller ja hon hade ju mycket sedan förut och de blev inte míndre under julhelgen direkt.
Du mini kommer nog inte få mycket nytt... de finns nästan allt nu.

  3:e månaden
Lör 1/1 2005 - Sön 30/1 2005
 

V. 12 nu är den här berömda veckan äntligen här... Men illamåendet är lika hemskt fortfarande...
inte bara på morgonen utom hela dan...
Från morgon till kväll, de gånger man vaknar och måste upp och kissa så är de hemskt då med.
Inte nog med de, jag har börjat bli så där hemskt yr med, orkar inte stå så långa stunder på samma ställe, måste gå och sätta mig de snurrar och är inte alls så kul :/
Hoppas hoppas de ger med sig....

V.15, fortfarande illamående!?
Vem var de som sa att illamåendet skulle ge med sig...??? Ja inte var de jag i alla fall.. men de har ju alla sagt att de skulle gå bort. men ikke då... här är jag nu i v.15 och illamåendet sitter fortfarande i! *suck* inte kul alls...
Men idag ska jag till MVC och lämna in urinprov.. undrar varför de ska ha de i tid och otid nu då??
Under förra graviditeten (med Alice alltså) så lämnade jag de en gång i början, och de gånger jag var på SPEC MVC men inte annars...
Ja ja, de är väl lika bra så de blir nöjda.
Hämtade förövrigt ut min journal idag med, lika bra att få de gjort med... är så glömsk så annars kanske jag glömmer den när vi ska på UL.

 

  4:e månaden
Mån 31/1 2005 - Tis 1/3 2005
 

 

Idag måste jag ta S-prolaktinprov, usch jag tycker inte om sprutor och nålar.
Spelar nog ingen roll om jag måste ta sprutan en eller 100gånger, är lika nål rädd i alla fall... Huuu...
Usch vill inte ens tänka på de :(
Men måste i alla fall ta de! V. 15+6 idag.

Idag den 23e februari 2005 är de äntligen dax för de efterlängtade Ultraljudet!! :)
Längtar och fasar.... men har ju känt sparkar länge nu, kommer dock inte ihåg när jag började känna första riktiga sparkarna, men de var ett bra tag sedan.
Runt vecka 14 tror jag... men idag är de v.18+1 och UL!!!
Allt ser bra ut, de är en underbar bm som gör Ultraljudet, Alice är med och tittar på bebisen som sitter upp och sparkar och har sig... får en jättefin bild som så småningom kommer att finnas här med, men inte har kommit dit ännu...
Men bm som gör UL förklarar noga och visar och pekar, hon är jätte snäll och gör de nog och grundligt...
Alice verkar uppskatta de i alla fall och sitter mestadels still i Tommys knä  och pekar upp på skärmen och ibland på min mage...
Så himla mysigt de är med UL skulle kunna göra de jämt... men de får man ju tyvärr inte.
Liten väger nu 197gram. inte är de mycket inte... men alltid något.
Man kan ju fundera på hur en så liten kan sparka så mycket så de känns riktigt ordentligt.

Namn ja... självklart har vi redan grubblat ut namn, de gjorde vi redan i början, men nu känns de i alla fall bra att kunna säga de...
Är du en pojke ska du heta Wiggo, och är du en flicka ska du heta Tilde, ska och ska, men de är så vi har tänkt just nu åtminstone. sedan kanske man ändrar sig senare... men Tilde tycker jag är fint, men har hört många protester om de... men de bryr vi oss inte om.
Wiggo... ja de är Tommy som har hittat på... skyll inte på mig ;) men jag tycker inte att de är fult heller, även om jag vet fler killnamn som jag tycker om och tycker är fina.
Namn är inte de lättaste, och förra gången med Alice hade vi helt klart ett tjejnamn men killnamn var svårare... denna gången har vi haft ett killnamn, men funderat mycket över tjejnamn.
Så olika de kan vara... men dessa två graviditeter har ju varit extremt olik hittills med.

Börjar klaga lite på att mina byxor börjar tränga nu med, inte så att de är försmå, men de sitter inte alls lika bra längre :/
Tommy tycker jag är löjlig, men de är faktiskt så att min mage har växt på längden, eller tvären eller vad man ska säga.
Inte utåt som magen växer i 'normala' fall, utom jag växer lixom på bredden!? Finns ju inte en chans att mammabyxorna ska sitta bra då heller, och vad gör man när ens egna byxor börjar sitta sämre... men än kan jag knäppa dem i alla fall, och tänker använda mina egna så länge de går. De känns på nått vis bättre att få göra de, vet inte varför??
 

  5:e månaden
Tis 2/3 2005 - Tors 31/3 2005
 

V. 19+6 eller enligt Ul som jag inte förstår hur de fått fram med BF 26e juli, 19+5, ja alltid ska man grunna på nått... men jag förstår de helt enkelt inte hur de har räknat där, en en dag hit eller dit var väl inte så noga, speciellt inte när de är bf-datumet som är lika för de båda datumen... Ja ja.
Idag är är de i alla fall dax för att åka till MVC och lyssna på hjärtljud :) ska bli så kul.
 

Hemma igen... Hmm vad säger man?? Tror jag fått värdens sämsta bm, så mesig och korkad, man kan inte få ett enda vettigt svar ur henne... förlåt men ärligt talat. De kändes inte alls bra...
Man kan inte fråga om nått utan att nästan bli dumförklarad, och så frågade hon om hur jag mådde, talade om som de var att jag fortfarande var illamående,... då tittar hon på mig och svarar, jaha.
Och så var de inge mer med de...
Nästa gång blir de en annan bm, förhoppningsvis är hon bättre och jag kanske får byta??
De känns inge kul när hon inte bryr sig, eller bryr sig... hon verkar inte förstå eller nått. De är tråkigt och jag känner inte att jag kan prata med henne alls.


 

  6:e månaden
Fre 1/4 2005 - Lör 30/4 2005
 

Mormor har köpt två par bodysar till dig, jätte fina, de fösta som är bara ditt...
Ännu så länge har vi inte handlat nå själva... Bara kollat genom lite vad som finns och så.
De mesta finns ju, men lite nytt blir de ju alltid sedan, men oavsett så ska de ju bli lite nya saker frampå i alla fall även till dig.
Inte så mycket kläder men lite, sedan måste de bli lite nya blöjor, och så klart en vagn, men de är ju nått som både du och Alice får glädje av sedan... Och jag med eftersom jag behöver en bra vagn för att ta mig ut på saker och ting, speciellt nu när Tommy (pappa) ska börja jobba borta under veckorna.

V.25 Nu har de gått ännu en helg, den här helgen har vi tillbringat ute...
Lördags först tipspromenad och sedan var vi och eldade ris och så från de träd vi tagit ner, Alice var hos mormor och morfar så bara jag och Tommy var iväg...
De kändes på kvällen att vi hållit igång hela dagen, dels så sprakar du en himla massa i magen, dels så hade jag en hel del sammandragningar och så under kvällen...
Söndag och vi är ute hela dagen, de börjar bli tungt att bära på Alice längre stunder nu... Hon är ju trotts allt 16mån, även om hon inte väger så jätte jätte mycket ännu så känns de att ha henne på höften eller uppe i famnen längre stunder samtidigt som mini sparkar i magen en massa.*
Mormor har köpt en liten dress som du Mini ska få ha i sommar OM de är så att de blir varmt och fint i augusti. De är en dress i storlek 56, som nå små hängselshorts, gulligt :)

V. 24+6 Idag är de den 11e April 2005, är fortfarande illamående... Nån påstod att illamående är man bara de 12 första veckorna... Undrar vilken smart individ de var som kommit på att så var fallet??
I mitt fall stämmer de då inte särskilt bra alla fall... Trött har jag blivit med, och börjat få en del både sammandragningar i magen, och förvärkar i ryggen. Men de r inte så farlit ännu utan man står ut med de.
Värre är de med den förbaskade klådan, de kliar och kliar... ...man kan bli tokig för mindre.
Har sår på benen och fötterna efter att ha kliat sönder mig, sår även på axlarna och armarna för där har jag oxå kliat sönder mig. De kliar hemskt även på magen, men där har jag tackochlov inga sår ännu. Men de är hemskt när de kliar så.
Och hemskt svårt att sova.

Alice är väldigt go nu, lägger huvudet mot magen och gosar ner sig, pussar och lägger sin napp mot min navel och så säger hon namn namn namn och smackar en massa sedan skrattar hon och stoppar tillbax den i sin mun för att sedan göra om de igen.
Även hon har känt av sparkar.
Skrattar och trycker tillbax när de sparkar, så kul att se henne och veta att hon gosar med dig där inne.

På onsdag den 13e så är de dax för nytt besök hos bm. Spännande, ska dessutom få träffa en annan, hoppas hoppas att hon är bättre!!
Mäta magen, och lyssna hjärtljud och lite så... man kan ju hoppas att de blir bra alla fall... Är hon bra så ska jag be att få fortsätta hos henne... Men bara jag kommer ihåg vad de var jag skulle fråga henne om så??
Minnet är bra men kort! Nån som känner igen de??

 

  7:e månaden
Sön 1/5 2005 - Mån 30/5 2005
 

 

 

  8:e månaden
Tis 31/5 2005 - Ons 29/6 2005
 

 

 

  9:e månaden
 Tors 30/6 2005 - Lör 30/6 2005
 

0